Jonna lär sig gamification, del 3 | TENTIO
Jonna Stålberg Jonna Stålberg
Published 3 years ago • Approximate 3 minutes

Jonna lär sig gamification, del 3

I del 2 av “Jonna lär sig gamification” skrev jag om vad Epic Meaning handlar om i gamification sammanhang(utifrån Yu-Kai Chous ramverk ”Octalysis: Complete Gamification Framework”). I detta inlägg kommer jag att skriva om Accomplishment, det skulle nog gå bra att översätta till prestation eller uppfyllelse i detta sammanhang, men jag kommer att använda mig av det engelska ordet.

Accomplishment är en av åtta stora stora drivkrafter i gamification och handlar om att göra framsteg, utveckla färdigheter och övervinna utmaningar. Accomplishment är en av de vanligaste drivkrafterna som företag använder sig av när de implementerar något som har med gamification att göra. Många använder sig av poäng, märken(emblem) och topplistor som knyter an starkt till drivkraften Accomplishment.

Något som Chou betonar är att det är viktigt att inte använda sig av märken(emblem) m.m. bara för att. Utan det måste vara genomtänkt och finnas någon mening. Om du får ett märke av mig för att du gått in på en viss sida på intranätet som lyder “Grattis, du har klarat av att klicka dig in på vår kalender!” så är det förmodligen inte särskilt motiverande. Vad skulle nästa steg vara då? “Grattis, du har hittat till personalhandboken!”. Inte särskilt motiverande det heller. Utan det måste finnas en tanke och ett syfte bakom samt att det måste vara meningsfullt för personen i fråga.

Chou tar upp ett exempel på några som lyckats med gamification och accomplishment, och det är LinkedIn. I början hade de lite svårt att få folk att stanna kvar och utveckla sina profiler. Efter ett tag la LinkedIn till en liten mätare som man kan se på sin profil. Denna mätare ger en indikation på hur bra din profil är och jag tror att många människor vill få mätaren helt full. Mätaren sporrar människor att lägga till mer kompetenser, om du brinner för något volontärarbete, kurser osv. Min mätare är snart helt full och tydligen är jag en stjärna, känns ganska bra faktiskt 🙂

LinkedIn

Ett litet personligt exempel på Accomplishment. Jag har ett coop-medlemskort som jag drar varje gång jag handlar på coop (eller okej, varje gång jag kommer ihåg det, men det är nästan varje gång, jag lovar!). När jag drar mitt coop-kort så får jag poäng för de varor som jag handlat. Och för dessa poäng kan jag sedan köpa grejer i deras poängshop. Men inte nog med det utan jag kan också dubblera mina poäng om jag samlar ett visst antal poäng. I mitt fall så måste jag samla minst 21000 poäng till och med den 30 juni. Jag har alltså 73 dagar på mig att samla in de poäng som saknas för att komma upp till 21000 poäng. Detta tycker jag låter som en utmaning och jag kan enkelt följa mina framsteg i poängjakten på deras hemsida/app. Och vem vet jag kanske utvecklar mina shoppingfärdigheter under tiden 🙂

Har ni några egna erfarenheter gällande gamification och accomplishment? Dela gärna med er i kommentarsfältet!

Yu-Kai Chou berättar om Accomplishment.

/Jonna Stålberg, kontorsansvarig och tv-spelsentusiast

 Att lära sig Gamification:

Expolre tags