Återhämtning & Reflektion – Del 3(6) | TENTIO
Lena Roos Lena Roos
Published 3 years ago • Approximate 2 minutes

Återhämtning & Reflektion – Del 3(6)

Hur ofta tar du dig tid till reflektera? Vad behöver du för att komma till det läget då du bara kan slappna av och fundera, filosofera kring ditt liv, ditt arbete och din situation just nu?

Den tredje nyckeln handlar om tid för återhämtning och tid för reflektion. Vi på TENTIO har en vision: ”Vi gör ständig utveckling enkelt!”.

Jag tror på att vi alla mår bra av utveckling och en rörelse framåt, stannar vi upp för länge och slutar utvecklas så ”dör vi”, vi blir uttråkade och missnöjda. Det betyder inte att vi ständigt ska vara i rörelse, det orkar vi inte med.

Regelbunden återhämtning och reflektion är en förutsättning för att du ska kunna utvecklas.

Har ni hört liknelsen om mannen som kämpade och arbetade sig upp för stegen, snabbt och starkt men när han kom upp märkte han att han klättrat upp för fel stege.

Klättrar du på den stegen som leder dit du vill? När checkade du av omgivningarna senast?

Ge dig själv tid till återhämtning och reflektion – då kommer svaret, då har du möjlighet att lyssna till din inre röst som säger att… Jaaa det här känns rätt eller rösten som tvekar och ger känslan av att en förändring skulle få dig att må bättre.

Stänga av TV, dator, mobil, var ensam – sitt bara stilla ”ställ en fråga tyst till dig själv” och vänta in svaret, eller skriv ner frågan i ett block och låt pennan skriva svaret.

Det här inlägget handlade om den tredje av de 6 nycklarna ”Återhämtning & Reflektion”

Läs hela bloggserien:

/Lena Roos, Projektledare och Leda Individer ansvarig

Expolre tags