”Prestation, balans och mening” – videoklipp från TENTIO’s lansering med Carolina Klüft 4(6) | TENTIO
Josefine Jensen Josefine Jensen
Published 1 year ago • Approximate 2 minutes

”Prestation, balans och mening” – videoklipp från TENTIO’s lansering med Carolina Klüft 4(6)

I dagens filmklipp får vi se Carolina prata om fokus och om att vara i ”Bara vara läget”.

I video beskrev Carolina tre lägen; Fokus, Bara vara och Vila. Kan du fokusera på din arbetsplats? Har du möjlighet att ställa om när det krävs? När du har viktiga arbetsuppgifter där du behöver få fokusera och utrymme för att genomföra dessa, har du då rätt förutsättningar?

Ett enkelt sätt att inte tappa fokus är att stänga av notiserna på mailen, telefonen och chatten. Gå även till ett enskilt rum, om du sitter i ett kontorslandskap, så att du inte blir störd av prat runt omkring dig. Bestäm dig sedan för att i en timme ska jag bara göra dessa saker utan att kolla mailen, telefonen etc. Det är viktigt att just ta sig tiden till att bara göra en sak utan att riskera att bli störd. För hur lång tid tar det för dig att kunna fokusera igen när du har blivit störd eller distraherad av något annat?

Efter att du har fokuserat så är det även viktigt att glömma arbetet en stund. Alltså att ”bara vara” som Carolina beskriver det. Ta en pratstund med en kollega, gå och ta en kopp kaffe eller bara res dig och ta en kort promenad. Helt enkelt, ta en paus.

Det är lika viktigt att ”bara vara” som att fokusera för att man ska trivas på sin arbetsplats och för att uppnå sina mål. Vad gör ni på er arbetsplats där ni kan ”bara vara”? En gemensam frukost på onsdagar, fika på fredagar?

/Josefine Jensen

Läs och se tidigare inlägg och videoklipp här:

Expolre tags