4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 2(4) | TENTIO
Daniel Mansour Daniel Mansour
Published 12 months ago • Approximate 2 minutes

4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 2(4)

Under februari månad kommer vi publicera fyra inlägg där vi resonerar kring varför det idag är viktigare än någonsin att ha ett hållbart förhållningssätt i ditt ledarskap. Det här är det andra inlägget.

Ledarskap handlar om att få andra att leda sig själva och växa som människor. Den ledare som inte förstått det bör genast gå hem och göra läxan!

Orden är från en av våra allra största idrottare genom tiderna, Carolina Klüft. I hennes bok ”Livet är en sjukamp” reflekterar hon över det faktorer som legat till grund till hennes makalösa framgång.

Vi hade förmånen att ha med Carolina när vi lanserade Thrive för lite mer än ett år sedan. Det bestående intrycket av henne, var inte hennes presentation, utan hur hon var minuterna innan hon skulle upp på scen. Hon var extremt fokuserad, svarade endast kort på tilltal och ville helst vara för sig själv. Det var först i efterhand som jag förstod vad det handlade om. För henne var det precis som innan en tävling. Hon var där för att ”leverera” och för en världsidrottare som Carolina så sitter förberedelserna i ryggmärgen. Efteråt var hon den glada, spralliga Carolina som vi alla känner och älskar.

Tillbaka till hennes syn på ledarskap. Hon menar att genom engagemang, lyhördhet, tydlighet och kunskap få andra att växa så mycket att de till slut klarar av att leda sig själva.

”En duktig ledare ser individen”

Förmågan att ge feedback är ett annat område som lyfts fram som centralt i Carolinas syn på ledarskap. Att kunna ge konstruktiv kritik i syfte att ge mottagaren en större insikt i vad denne behöver göra för att bli bättre är en konst.

När gav du feedback/konstruktiv kritik senast till en kollega eller medarbetare i syfte att se denne växa?

Nedan ett klipp med Carolina som vi är vana att se henne 😊


/Daniel Mansour

Läs alla delar här:
4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 1(4)
4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 2(4)
4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 3(4)
4 skäl varför ett hållbart förhållningssätt är ett måste för dig som ledare idag! 4(4)

Expolre tags