Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 1(4) | TENTIO
Jenny Wigstein Jenny Wigstein
Published 10 months ago • Approximate 2 minutes

Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 1(4)

Tänk om du bara hade en vecka kvar att leva, vad skulle du göra då?

Den frågan är nästan omöjlig att svara på, om du frågar mig, skulle jag behöva en stunds betänketid först. Sen skulle jag nog säga att jag skulle vilja vara med mina nära och kära. Tala om för dem vad de betyder för mig och säga hur mycket jag älskar dem. Sen finns det ju andra delar som att utforska och besöka platser du tidigare aldrig besökt eller att säga något till någon som du inte vågat säga osv.

Varför gör vi inte det redan nu? Eller det kanske du gör? Om inte, vad hindrar oss? Vad kan du göra, som gör skillnad och skapar mening i ditt liv? Det är ju faktiskt ditt liv det handlar om!

Oftast handlar det om val. Vi står inför olika val hela tiden, vad vi än gör. Du kan välja att vänta på att något skall hända eller så kan du välja att något skall hända. Det krävs dock en insats av dig om du väljer att aktivt agera. Ibland händer saker av sig själv – känns det som iallafall. Då kanske du agerade för att du var motiverad att göra det. Då går det lätt! Ibland är det tvärtom, det du gör känns inte alls meningsfullt eller motiverande. Vad beror det på?

Vi spenderar en stor del av vårt liv på vårt arbete. Då är det viktigt med ett arbete som du verkligen trivs med. Hoppar du upp ur sängen på måndagsmorgonen och känner dig motiverad inför en ny arbetsvecka? Om inte, hur når du dit?

Under kommande veckor kommer jag att skriva om motivation och vad vi människor i första hand drivs av. Hur viktigt det är för oss att känna meningsfullhet och vad som skapar en meningsfull tillvaro och att du och dina arbetskollegor kan påverka din egen arbetsmiljö till att bli så bra som möjligt för just er.

Vill du veta mer kring detta eller någon av våra tjänster, hör av dig till mig.

Jenny Wigstein, coach & projektledare, Tentio
TENTIO, www.tentio.se

Läs hela serien här:
Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 1(4)
Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 2(4)
Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 3(4)
Vad får dig upp ur sängen på morgonen? 4(4)

Expolre tags