Favoriter i repris – Vad tycker du om försäljare? | TENTIO
Josefine Jensen Josefine Jensen
Published 10 months ago • Approximate 3 minutes

Favoriter i repris – Vad tycker du om försäljare?

Har du en bestämd uppfattning om att du inte är en säljare och att dom som är säljare inte drar sig för att luras och ljuga – bara för att få sälja?

Den andra delen i Favoriter i repris är ” Vad tycker du om försäljare?” som skrevs av Lena Roos.

Vad tycker du om försäljare?
Jag tror att försäljare är ett av de yrken som många har en bestämd åsikt om och fördomar kring. Det finns två läger. De som anser sig vara försäljare och tycker att dom är strålande bra på det. De tycker att allt går att sälja med rätt argument. Sen har vi det andra lägret som avskyr ”säljare”. Dom har en bestämd åsikt om att dom själva absolut inte är säljare och dom skulle aldrig kunna jobba som säljare. De tänker ofta att en säljare är en som har tendens att ”lura” på alla andra stackare sina produkter och tjänster.

Håller du med? I vilket läger sitter du i?

Har du en bestämd uppfattning om att du inte är en säljare och att dom som är säljare inte drar sig för att luras och ljuga – bara för att få sälja?

Jag tror att vi alla är säljare – Ja – även du som bestämt skrattar lite och säger, Nej jag är ingen säljare. Tänk efter, i varje möte med någon annan, då vill vi visa upp vår bästa sida, vi vill bli omtyckta, ”vi säljer oss själva”. Vi anpassar oss ofta omedvetet till den andre personens beteenden och lyssnar aktivt för att få till en bra stämning.

När du pratar och vill övertyga någon om din åsikt, oavsett om det är vilken restaurang ni ska äta på, vilket semestermål ni ska välja, vilken riktning ni ska ta i projektet. Då säljer du din ”åsikt”, du marknadsför för- och nackdelar, du presenterar fakta, du berättar vad nyttan är med att göra det du vill göra. Du säljer!

Jag tror det bästa sättet att sälja är att vara genuin, sig själv, ärlig och du ska känna för din produkt. Jag har ett prestigelöst sätt i möten, jag vill inte pracka på någon något dom inte vill ha, men jag vill så gärna hjälpa till, stötta, bidra till andras framgång och jag vill dela med mig.

Har jag hittat något bra, det kan vara ett fantastiskt gott recept, en ny övning som gör att du utvecklas som person, en bra film, en bra bok, en metod, en av alla TENTIO’s tjänster. Då vill jag att också du ska prova, kan det fungera lika bra för dig? Men jag har samtidigt full respekt för om du inte väljer det jag valt. Vi alla är olika och har olika behov, men prova och va nyfiken det tror jag vi alla vinner på!

Vad har du ”sålt” idag?

/ Lena Roos, coach TENTIO

”Vad tycker du om försäljare”, var en av våra favoriter i repris. Vill du läsa originalinlägget så finns det här.

/Josefine Jensen

Favoriter i repris
Favoriter i repris – Stärk din självkänsla!
Favoriter i repris – Vad tycker du om försäljare?
Favoriter i repris – Kan ett team vara hållbart högpresterande om det finns konflikter?
Favoriter i repris – Offerkofta eller eget ansvar?

Expolre tags