När slutade du leka? Våga vara operfekt 3(4) | TENTIO
Lena Roos Lena Roos
Published 12 months ago • Approximate 2 minutes

När slutade du leka? Våga vara operfekt 3(4)

Ska vi leka? Låter det lockande? När vi är barn, är det självklart att leka, vi lär genom leken. Vi leker själva och vi leker tillsammans. Sen slutar vi leka, eller gör vi det, kan vi leka som vuxna? Vad gör du när du leker? Vad är att leka för dig?

Jag tror att leka är något som vi gör för att vi vill göra det, inte för att vi måste eller för att vi ska bli bättre på det. Det är lustfyllt och vi blir glada av det. Det är något vi inte kan låta bli att göra.

Brené Brown beskriver hur du kan njuta mer av dig själv och av livet i sin bok ”Våga vara operfekt”.  Brown beskriver leken som en av nycklarna till att leva helhjärtat, hon har i sin forskning kommit fram till att de som levde helhjärtat ofta hade kul. Hon skriver att motsatsen till leken inte är att arbeta, motsatsen till lek är depression.

Jag har frågat de jag möter vad dom gör när dom leker, jag har fått svar som; när jag är i garaget och mekar, lagar min motorcykel, när jag spelar brädspel, när jag sjunger och dansar, när jag löser korsord, när jag sitter och stickar, när jag målar, när jag gungar, när jag går i naturen, när jag samlar på stenar, när jag fotograferar, när jag spelar basket, när jag åker skidor. Det handlar ofta om en hobby, ett fritidsintresse eller något enkelt som jag tyckte om att göra som barn som finns kvar i mitt vuxna liv.

Fundera och reflektera över vad du gör när du leker? Vad skulle det kunna vara som är ”lekfullt” i ditt liv, har du tillräckligt mycket av det? Hur kan du få mer av det? Boka en stund den här vecka för att gör det du gör när du leker.

Läs vidare i nästa blogginlägg, det sista av fyra inlägg om att våga vara operfekt.

Reflektera gärna, ta kontakt, fråga, diskutera!

/Lena Roos

Läs alla inlägg här:
Vem vill vara perfektionist? Våga vara operfekt 1(4)
Existerar du eller lever du? Våga vara operfekt 2(4)
När slutade du leka? Våga vara operfekt 3(4)
Vill du ha en ny turboväxel? Våga vara operfekt 4(4)

Expolre tags