Vill du ha en ny turboväxel? Våga vara operfekt 4(4) | TENTIO
Lena Roos Lena Roos
Published 12 months ago • Approximate 2 minutes

Vill du ha en ny turboväxel? Våga vara operfekt 4(4)

Har du en turboväxel? Hur gör du för att härda ut när du ska hinna med allt du har i ditt liv även när du är helt slut? Det finns ett sätt att få ny energi, när du är helt slut. Brené Brown skriver i sin bok ”Våga vara operfekt” att när hon jämförde sin turboväxel med de som lever helhjärtat såg hon skillnader.

Istället för att härda ut, fortsätta piska på sig själv och streta på så gjorde de som levde helhjärtat på ett annat sätt. Jag beskriver det i några steg nedan.

Du känner dig sliten, trött och energilös.
1. Stanna upp och sluta gör det du gjorde. Bli medveten om känslan och situationen, var snäll mot dig själv.
2. Acceptera känslan, tankarna och läget just nu.
3. Fundera på vad som skulle ge dig energi ”nu”, något som inspirerar dig, något avkopplande, vad har du lust till att göra? Det är ofta något helt annat än det du höll på med, vad kan du göra för att ”ladda dina batterier”?
4. Ta ett beslut att medvetet göra något som ger dig ny kraft.

Brown skriver mycket i sin bok, jag rekommenderar dig att läsa den. Hon avslutar med att fråga vad är farligast? ”Att strunta i vad människor tycker eller att strunta i hur jag själv känner det, vad jag tror på och vem jag är?”

Att leva helhjärtat handlar om att leva sitt liv utifrån en övertygelse om att jag är unik och att jag är bra nog. Börjar du göra detta kan du upplevas som ”trotsig” av vissa människor, andra kommer kanske bli rädda, osäkra och förargade. Du kommer kanske känna dig rädd samtidigt som du känner dig modig och levande! Du existerar inte bara, du lever!

Det här var det sista av fyra inlägg om Brené Browns bok ”Våga vara operfekt”.

Reflektera gärna, ta kontakt, fråga, diskutera!

/Lena Roos

Läs alla inlägg här:
Vem vill vara perfektionist? Våga vara operfekt 1(4)
Existerar du eller lever du? Våga vara operfekt 2(4)
När slutade du leka? Våga vara operfekt 3(4)
Vill du ha en ny turboväxel? Våga vara operfekt 4(4)

Expolre tags