Hej då! Vad händer nu? | TENTIO
Lena Roos Lena Roos
Published 12 months ago • Approximate 4 minutes

Hej då! Vad händer nu?

Fokuserar du på vad som varit eller vad som ska komma framöver? Vad kan du påverka? Vad ger dig mest energi? Jag är intresserad av ”varför” något är som det är, men jag försöker att inte fastna i dom tankarna. Jag måste inte förstå eller veta varför något har hänt för att kunna gå vidare och ta beslut för framtiden.

Olof Röhlander beskrev vad som hände när han kom hem en kväll och rullade in en boll på golvet. Hans sambo frågade ”Vart kom den där bollen ifrån?” och hans hund hoppade glatt upp och sprang efter bollen och tänkte kanske ”Vart är den där bollen på väg?”

Jag lyssnar gärna på inspirationsföreläsare, det ger mig ofta ny kunskap, glädje och inspiration till nya tankar. Jag kan varmt rekommendera Mia Törnblom, Olof Röhlander, Klas Hallberg, Kjell Enhager och Christina Stielli.

Vad händer nu? Jag kommer avsluta min anställning på TENTIO, jag var den första som Daniel och Raphael anställde för 5,5 år sedan. Jag hade alltid varit anställd på stora företag och funderade ett tag innan jag vågade ta beslutet att börja jobba för det lilla konsultbolaget.

Vilket bra val och vilken utveckling TENTIO och jag har gjort. Jag fick vara med att bygga varumärket, loggan, hemsida, vision, mission och nya tjänster. Vad är de bästa förutsättningarna för att personal och företag ska blomstra? Stöd, förtroende, trygghet, struktur, flexibilitet, öppenhet, lyhördhet, glädje, inspiration, tillåtande – allt detta har jag fått på TENTIO av ledningen och medarbetarna. Jag har fått vara med och bygga nya tjänster, provat mig fram, förbättrat, förnyat och gjort nya försök.

En av de mest givande tjänsterna är ”Discover your Strengths”, den med styrkorna, att med hjälp av utvärderingen ”Strenghtsfinder” se sina egna styrkor och talanger och lära sig om alla andras. För mig så har det gett mig en trygghet i mig som person. Jag kan gräva ner ”Jante” och vågar tro på att jag kan och har talang, en unik talang precis som alla andra som har styrkor i samma område som mig eller motsatsen till mig. Jag kan fortfarande skämta och samtidigt ta hjälp av min sambo i många lägen, då han har andra styrkor än vad jag har. Tidigare så blev jag irriterad över att han inte var lika positiv som jag när han såg konsekvenser som jag inte noterade eller när jag drömmande ser på min vän som är stark i ”adaptability”, han fokuserar om och anpassar sig så enkelt när det inte blev som det var tänkt.

Den andra stora tjänsten vi tagit fram är ”Thrive”, en tjänst där chefer får möjlighet att arbeta kontinuerligt med att ta tempen på sitt team och att arbeta med arbetsmiljön. Vi har haft många och långa diskussioner och studerat mycket forskning kring vad som egentligen är nyckeln till att vi mår dåligt på jobbet och den ökade psykiska ohälsan, både vad den beror på och vad vi kan göra för åtgärder för att minska eller förhindra den?

En av mina största talanger är ”learner”, jag tycker om att lära mig saker och lära ut till andra. Jag kommer nu fortsätta min anställning på Mälardalens högskola, kanske självklart för en som är ”learner”, att jobba på en skola. Det är en spännande ny verksamhet, jag känner mig som en udda fågel, jag som jobbat inom privata sektorn hela mitt liv och nu har jag kollegor som har jobbat statligt hela sitt liv. Jag får lära känna nya kollegor och en ny verksamhet. Spännande och intressant.

Jag tackar för den här tiden och önskar alla på TENTIO ett stort Lycka till!

Ps Kommunikation är min andra stora styrka, jag kommer säkert bidra som ”gäst-bloggare” hos TENTIO framöver!

Vill du veta mer om Discover your strenghts eller Thrive ta kontakt med Josefine Jensen, info@tentio.se.

Ha en skön sommar!
Hälsningar Lena Roos

Expolre tags