”May the force be with you!” Del 2(4) | TENTIO
Jenny Wigstein Jenny Wigstein
Published 8 months ago • Approximate 2 minutes

”May the force be with you!” Del 2(4)

Vad är det som gör att vissa människor inspirerar oss? Att det de gör, väcker lust, längtan och glädje inom oss och en önskan om att vilja vara som de, att våga ta steget. Att också släppa lös vår egen drivkraft som finns där någonstans, djupt inom oss!

Vad behövs då, för att hitta din inre drivkraft?

Nina Jansdotter, beteendevetare, författare och karriärcoach menar att varje person behöver ta reda på vem man är och vad man egentligen vill göra.
– Vad är mina grundvärderingar och styrkor? Vad är rätt för mig? Vad är viktigt för mig?
– Vad är min passion i livet?
– Vad vill jag?
– Hur kan jag hjälpa andra? Vilka nätverk har jag?
– Hur ska jag gå tillväga? Ta hjälp och inspiration.

Med svaren på dessa frågor som stöd finns det stora chanser att ”hitta rätt” och vara lyhörd för sin inre passion.

Då och då kommer vi att stöta på människor i vår omgivning som ifrågasätter våra val och som kan få oss tillfälligt ur balans, och vi kanske börjar ifrågasätta oss själva om vi gjort rätt. Det kan vi inte alltid värja oss emot men vi kan alltid hitta tillbaka till våra grundvärderingar och vår passion.

Sen kan våra värderingar förändras med tiden, med åldern och med våra livserfarenheter. Då går det ju alltid att justera lite. Vi utvecklas ständigt! …men justera inte för mycket! Det är din passion och din drivkraft det handlar om, ingen annans!

Jag är av den bestämda åsikten att vi alla har en längtan och ett driv inom oss, i grunden. Några har den redan som barn, och släpper lös den tidigt och håller fast vid den hela livet. Andra utvecklar den under sin livstid och vissa släpper aldrig fram den, eller rättare sagt hittar den helt enkelt inte. Dock tror jag att vi ALLA har en drivkraft och motivation, vare sig man väljer att leva efter den eller inte. Alla är inte medvetna om den men den finns där! Våga bara leta i ditt inre så hittar du din drivkraft! Det är jag övertygad om.

Vill du veta mer kring detta eller någon av våra tjänster, hör av dig till mig.

Jenny Wigstein, coach & projektledare, TENTIO
TENTIO | www.tentio.se

Läs alla inlägg här:
”May the force be with you!” Del 1(4)
”May the force be with you!” Del 2(4)
”May the force be with you!” Del 3(4)
”May the force be with you!” Del 4(4)

Expolre tags