”May the force be with you!” Del 4(4) | TENTIO
Jenny Wigstein Jenny Wigstein
Published 8 months ago • Approximate 2 minutes

”May the force be with you!” Del 4(4)

Allt känns bara rätt. Du bara vet det. Det börjar med en känsla i magen, som sprider sig i hela kroppen ända ned till tårna. Sen tillbaka till magen och upp i huvudet. Det är som ett rus, en elektrisk stöt som går igenom hela kroppen. Du har funnit ditt ”varför”!

”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert. För hur skulle du veta om du aldrig försökt!”, sa Pippi Långstrump, tjejen som gör vad som faller henne in. Tänk om vi alla hade den inställningen till nya utmaningar. Våra tankar påverkar oss mer än vad vi tror, och vi kan påverka våra tankar.

Kanske är just tankens kraft en av våra största resurser. Tror du att du kommer att misslyckas gör sig också kroppen och sinnet redo för att misslyckas. Om du längst inne inte tror på dig själv, kommer du inte att göra ditt bästa för att uppfylla dina drömmar. Att behålla sin kraft och att tänka på varför man gör det man gör är något vi alla behöver komma tillbaka till. Om du vill förstås?

När vet du att det är rätt då? Kan du bara gå på din magkänsla?

Magkänslan kan liknas vid en slags reflex som gör att vi slipper tänka, för stunden iallafall. Den är ursprungligen utvecklad för att vi ska kunna ta snabba beslut och undvika omedelbara faror. Idag kanske vi inte har samma livsviktiga ”nytta” av den, men för många spelar den en viktig roll. För att förstärka din magkänsla genom att du blir medveten om att nu kopplar jag på min magkänsla och varför jag reagerar som jag gör. Då har jag fyllt på med information, satt ord på min känsla. Då är den medveten.

Trots att du kanske inte alltid kan sätta ord på din känsla, tror jag att en emotionell vilja måste finnas någonstans i botten, en passion, som utgör din grund för ditt handlande, ditt varför.

” Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites YOU!”
(-Oprah Winfrey-)

Vill du veta mer kring detta eller någon av våra tjänster, hör av dig till mig.

Jenny Wigstein, coach & projektledare
TENTIO | www.tentio.se

Läs alla inlägg här:
”May the force be with you!” Del 1(4)
”May the force be with you!” Del 2(4)
”May the force be with you!” Del 3(4)
”May the force be with you!” Del 4(4)

Expolre tags