Nystart med TENTIO | TENTIO
Ramona Balsner Ramona Balsner
Published 6 months ago • Approximate 2 minutes

Nystart med TENTIO

Jag sa upp mig på en onsdag. Måndagen efter började jag på deltid på sjukhuset i Västerås som projektledare. Jag fick en rivstart från byggbranschen direkt in i sjukvården. Genom ett blogginlägg hittade jag till TENTIO och kände att här finns något värdefullt för mig. Jag har hittat mina drivkrafter som ger mig flow och att få göra det jag tycker om. Jag vill lära mig nytt, lära ut det jag kan och dela med mig. Jag vill skapa gemenskap och utveckla hur vi arbetar och mår. Jag ser vägen fram med ljuset och möjligheterna som jag vill lyfta med bilden.

Mitt konsultuppdrag på Region Västmanland är att leda en projektgrupp på Laboratoriemedicin som ska byta provsvarssystem. Det är något helt nytt för mig, men att leda möten, dokumentera och samordna är det jag kan och där jag gör nytta. Kollegorna på sjukhuset har välkomnat och visat mig sin förunderliga värld med labbverksamhet. Jag har fått lära mig hur kvinnors cellprov från livmoderhalsen tas om hand och analyseras. Så spännande, bara en sådan sak som att lära sig säga ordet cervixcytologi utan att snubbla med tungan!

TENTIO´s tjänst Thrive är klockren tycker jag. Du som är chef kan enkelt se trenderna i hur ditt team mår. Medarbetarna får en enkät varje vecka med frågor om arbetsbelastning, ledarskap och stöd. Jag kommer till ditt företag som coach och stöttar dig i hur ni kan ta ert team till nästa nivå. Där ni är ett starkt och hållbart team som kan leverera tillsammans.

Till mitt första coachingmöte för TENTIO fick jag pepp och goda råd från mina kollegor. Vi är ett härligt gäng som brinner för att skapa den allra bästa arbetsmiljön att blomstra i. Inför mötet med vår kund satte jag intentionen att vara nyfiken och dansa i nuet. Jag gjorde en segergest som powerpose på toaletten inför mötet och gick därifrån nöjd och glad!

Jag har erfarenhet av att jobba med filosofin Lean. Där är människan i centrum och tillsammans skapar vi effektiva flöden så att vi kan jobba smart med förbättringar. Det är teamets utveckling och välmående som är min stora passion. Jag vill föreläsa och leda workshops för att hitta teamets styrkor och balansen mellan arbete och fritid. Det tror jag är nyckeln till framgång för många företag så att deras medarbetare kan må sitt bästa jag. Hoppas vi ses!

/ Ramona Balsner – projektledare, coach och föreläsare TENTIO

Expolre tags