Vision 2019 – Din stjärna lyser så klart | TENTIO
Ramona Balsner Ramona Balsner
Published 8 months ago • Approximate 2 minutes

Vision 2019 – Din stjärna lyser så klart

Våga drömma stort och formulera mål för ett hållbart 2019. Börja med att titta tillbaka på 2018 och allt du varit med om. Vad är du tacksam för? Vad är du glad att du fått vara med om? Hur har du hanterat svåra situationer? Vad är du stolt över att ha åstadkommit?

Fundera på vilka intentioner eller ledstjärnor du vill ha för det nya året. Exempelvis att du vill vara nyfiken, generös, hitta din väg eller våga testa nytt. Vem vill du vara? Vad vill du uppleva? Vad vill du åstadkomma? Vad drömmer du om? Vart vill du vara om 5 år?

Testa att skriva av dig under tystnad eller till musik som gör dig harmonisk. Skriv så att pennan glöder under minst en hel låt. Vad älskar du att göra? Vad ger dig energi? Skriv hela tiden, skriv det som dyker upp i tankarna. Det här är ett bra sätt att landa här och nu med ny energi och klart sinne.

I japanska Okinawa finns en av världens blå zoner med flest 100-åringar. En bidragande orsak anses vara hur de ser på livet. Vad är din anledning till att stiga upp på morgonen? Hur njuter du av livet? Enligt Ikigai kan du hitta ditt livs syfte i kärnan av det du älskar att göra, är bra på, bidrar med till världen och vad du kan få betalt för. Fler tips är att omge dig med goda vänner, hålla dig aktiv, äta lagom mycket, le, vara i naturen, vara tacksam och leva i nuet.

Testa övningen att drömma om din 80-årsfest. Blunda: Vart är du? Vilka är med på din fest? Hur mår du? Vad har du varit med om i livet? Vad säger gästerna om dig i sina tal till dig? Här har du dina kärnvärden med livet. Lev så att du njuter av vardagen och resan mot dina mål. Gör mer av det du älskar att göra. Gräv där du står för att hitta nya möjligheter.

Hitta dina drivkrafter och styrkor, det kan ge dig ledtrådar om vad du vill och behöver. TENTIO kan hjälpa dig eller ditt team genom workshopen Discover Your Strengths.

I nästa veckas blogginlägg får du tips om hur du lever livet i balans.

/Ramona Balsner – Inspiratör, coach och projektledare.

Läs hela serien här:
Vision 2019 – Din stjärna lyser så klart
Vision 2019 – Balans i livet
Vision 2019 – Skapa goda vanor och sänka hinder
Vision 2019 – Njut av resan

Expolre tags