Vision 2019 – Balans i livet | TENTIO
Ramona Balsner Ramona Balsner
Published 5 months ago • Approximate 2 minutes

Vision 2019 – Balans i livet

Dina ledstjärnor och drömmar för det nya året sätter ljuset på ditt liv. Nu ska vi se över balansen i ditt livshjul. Vad fungerar bra i din vardag? Vad ger dig energi? Färglägg dina tårtbitar utifrån hur nöjd du är med varje del av ditt liv. Den här övningen hjälper dig att se allt som är bra och om det råder obalans i någon del. Var behöver du göra en förändring för att må bättre i vardagen? Välj att fokusera på den del som ger dig mest eller börja med den del som är lättast att förändra. TENTIO kan hjälpa dig eller ditt team genom workshopen Work Life Balance.

Hur ser ditt dreamteam ut med dina nära och kära? Dina närmaste relationer är de 5–15 personer som du träffar dagligen. Omge dig med familj, goda vänner och kollegor som ser dig och backar upp dig. Någon att prata med om det svåra i livet, någon som utmanar dig att testa något nytt och någon att fira dina framgångar tillsammans med. Våga be om hjälp när du behöver det. Du finns ju där för dina vänner när de behöver hjälp.

För dina mål på jobbet kan du istället använda karriärhjulet och benämna tårtbitarna som kompetensutveckling, gemenskap, arbetsbelastning, ledarskap, möjlighet att påverka din arbetssituation eller meningsfulla arbetsuppgifter. Vilka delar av din arbetssituation är du nöjd med? Vilka delar kan du förändra själv? Ibland sätter vi våra egna begränsningar för att vi tror att andra tycker det ska vara på ett visst sätt. Men ingen är särskilt bra på tankeläsning. Mycket kan vi påverka själva genom att berätta för de runt omkring oss vad vi behöver.

Med vår tjänst Thrive får teamet en enkät varje vecka med frågor om just dessa områden. Tentios coacher hjälper teamledaren att se nya möjligheter för att skapa starka och hållbara team.

I nästa veckas blogginlägg får du tips om hur du skapar goda vanor och sänker hinder som uppstår längs vägen mot dina mål.

/Ramona Balsner – Inspiratör, coach och projektledare.

Läs hela serien här:
Vision 2019 – Din stjärna lyser så klart
Vision 2019 – Balans i livet
Vision 2019 – Skapa goda vanor och sänka hinder
Vision 2019 – Njut av resan

Expolre tags