Vision 2019 – Njut av resan | TENTIO
Ramona Balsner Ramona Balsner
Published 5 months ago • Approximate 2 minutes

Vision 2019 – Njut av resan

Ledstjärnan, balansen och de goda vanorna. Slutklämmen på visionen är att formulera dina mål för varje tårtbit i livshjulet. Skriv ner syftet med varje mål så att din motivation är klar och tydlig när det går trögt. Gör en actionplan med konkreta aktiviteter och steg för varje mål. Vad är ditt första steg? Vilka goda vanor tar dig lite närmre målet varje dag? Bocka av och känn dig nöjd med dina framsteg. Hjärnans belöningssystem ger dig en dos dopamin och glädjerus när du är klar. Speciellt om du varit modig och övervunnit en rädsla. Botemedlet mot rädsla är att andas.

Om det är något du vill sluta med så tänk hellre på vad du vill göra istället. Jag vill läsa böcker, istället för att kolla på sociala medier. Hjärnan hör inte ordet ”inte”, så lura dig själv på ett smart sätt så att du vet vad du ska ta till när suget sätter in.

Flow är en härlig känsla där tid och rum försvinner medan du gör något där din skicklighet är i balans med en utmanade uppgift. Hitta ditt fokus för en arbetsuppgift genom att sätta klockan på 25 min. Det är ett lagom långt fokuspass för hjärnan. Sen behövs en aktiv paus innan du kör vidare. Gör en sak i taget istället för att multitaska, det tycker hjärnan om.

Viktigast av allt är att vara snäll mot dig själv. Träna upp din självkänsla så att du ser dig själv duga precis som du är. Behandla dig själv som din bästa vän. Peppa, trösta och bekräfta dig själv för allt du åstadkommer. Då har du energi kvar till att ta hand om dem runt omkring dig som behöver dig.

TENTIO kan hjälpa ditt team mot en fantastisk arbetsmiljö. Vår tjänst Thrive undersöker hur teamets medlemmar mår och upplever ledarskapet, arbetsbelastningen, arbetsuppgifternas meningsfullhet och det sociala klimatet på er arbetsplats. Våra coacher stöttar er att ta teamet till nästa nivå.

Njut av resan mot dina drömmar! 2019-nu kör vi!

/Ramona Balsner – Inspiratör, coach och projektledare.

Läs hela serien här:
Vision 2019 – Din stjärna lyser så klart
Vision 2019 – Balans i livet
Vision 2019 – Skapa goda vanor och sänka hinder
Vision 2019 – Njut av resan

Expolre tags